بشار اسد وارد مسکو شد ارتقای تبادلات تجاری ایران و الجزایر از درگیری‌های سوریه چه می‌دانیم؟ | همه چیز درباره گروهک تحریرالشام یک مقام سازمان ملل از ادامه رایزنی‌ها برای برقراری آتش‌بس در غزه خبر داد نبرد سنگین با تروریست‌ها در شمال غرب سوریه وارد دومین روز شد برگزاری مرحله اصلی رزمایش مشترک ارس ۱۴۰۳ لبنان از نقض آتش‌بس توسط رژیم صهیونیستی خبر داد رئیس‌جمهور در دیدار با جامعه پزشکان: با مشارکت‌های مردمی، فضاهای آموزشی مورد نیاز را می‌سازیم حزب‌الله لبنان در پیامی، از رهبر معظم انقلاب و ملت ایران تشکر کرد رئیس جمهور به مناسبت روز دانشجو به دانشگاه تهران خواهد رفت معاون رئیس‌جمهور: نشست دولت و مجلس به‌زودی برگزار خواهد شد پیش‌ثبت‌نام داوطلبان نمایندگی میان‌دوره‌ای مجلس آغاز شد (۸ آذر ۱۴۰۳) فرمانده کل سپاه پیروزی مقاومت را به دبیرکل حزب الله لبنان تبریک گفت (۸ آذر ۱۴۰۳) ترکیه در گزارشی رسمی به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه پرداخت افتتاح فاز اول اسکله جدید ارتش در بندر جاسک ویدئو| اتباع غیرمجاز هرچه سریعتر ایران را ترک کنند| هشدار جدی رئیس مرکز امور مهاجرین خارجی وزارت کشور عراقچی: رژیم صهیونیستی برای رسیدن به آتش‌بس التماس کرد روسیه برای تبادل ۶۳۰ اسیر جنگی با اوکراین پیش قدم شد صدای دو انفجار در جنوب لبنان شنیده شد (۷ آذر ۱۴۰۳) ویدئو| نماهنگ نیروی دریایی راهبردی انفجار یک خودرو در فلسطین اشغالی ۲ کشته برجای گذاشت (۷ آذر ۱۴۰۳) «یوسف پزشکیان» دستیار دفتر رئیس‌جمهور شد آغاز استقرار ارتش لبنان در جنوب رودخانه «لیطانی» خانواده‌های اسرای صهیونیست در برابر دفتر «نتانیاهو» تحصن کردند عراقچی: حق پاسخ به اسرائیل برای ایران محفوظ است، اما تحولات منطقه را هم در نظر می‌گیرد پوتین به قزاقستان سفر کرد اجرای بیش از ۱۰۰۰ پروژه عمرانی در هفته بسیج ۱۴۰۳ | سند مشکلات اولویت‌دار خراسان رضوی تألیف شد + فیلم رئیس مجلس: از آتش بس در لبنان استقبال می‌کنیم | وعده صادق ۳ در وقت و زمان خودش انجام می‌شود (۷ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

از درگیری‌های سوریه چه می‌دانیم؟ | همه چیز درباره گروهک تحریرالشام

  • کد خبر: ۳۰۲۷۲۱
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۲
از درگیری‌های سوریه چه می‌دانیم؟ | همه چیز درباره گروهک تحریرالشام
حمله نیرو‌های تحریرالشام به مراکز تحت حکومت بشار اسد در سوریه، نگرانی‌ها از شعله‌ور شدن مجدد آتش جنگ داخلی در سوریه را افزایش داد.

به گزارش شهرآرانیوز، دیروز و بعد از اعلام آتش‌بس لبنان و اسراییل نیرو‌های تحریرالشام حمله به شهر‌های تحت کنترل بشار اسد را آغاز کردند.

گروهک تحریرالشام که در شمال سوریه قرار دارد، توانسته گروه‌های دیگر همچون «صقور الشام»، «جیش الشمال»، «حزب اسلامی ترکستان»، «اجناد قوقاز»، «کتیبه الرحمان» و «جیش العزه» را وارد ائتلاف با خود کند.

تحریرالشام که بنیان‌های فکری آن را رهبران القاعده در سوریه تشکیل می‌دهند با آغاز جنگ داخلی در این کشور به «جبهه النصره» تغییر نام داد. محمد الجولانی سرکرده این گروه هم‌اکنون در ادلب حضور دارد.

این گروه در فاصله حدود ۱۲۰ کیلومتری مرز شمالی، استان ادلب واقع شده که آخرین پایگاه مهم اسلامگرایان مسلح مخالف اسد است. از سال ۲۰۱۵ که نیرو‌های دولتی کنترل این استان را از دست دادند، ادلب در اختیار چندین گروه رقیب مخالف قرار گرفته است. در حال حاضر، بخش اعظم ادلب در اختیار «هیئت تحریر شام»، قرار دارد.

ناظران سیاسی می‌گویند که تحریر الشام بعد از جنگ اسرائیل و حزب الله لبنان، به این نتیجه رسیدند که حزب الله توان نظامی خود را در لبنان متوجه جنگ در غزه کرده و اسرائیل نیز تا حد زیادی توانسته کادر‌های مرکزی این حزب را ترور کند. از این رو آنها قادر به حرکت به سوریه و تقابل با تحریرالشام نخواهند بود.

برای تماشای عکس در سایز بزرگتر بر روی آن کلیک کنید:

از درگیری‌های سوریه چه می‌دانیم؟ | همه چیز درباره گروهک تحریرالشام  نقشه فعلی پیشروی نیرو‌های تحریرالشام

این در حالی است که پس از شکست داعش در سوریه، تلاش دیپلماتیک موثری برای ایجاد نظامی سیاسی با ثبات در این کشور انجام نشد و دولت سوریه نتوانست حمایت‌های ترکیه از تحریرالشام را متوقف کند.

این در حالی است که عمده نیرو‌های تحریرالشام از استان‌های مسلمان نشین چین و مشخصا از اویغور‌ها ساکن ایالت سین‌کیانگ یا تُرکستان شرقی در شمال غرب کشور چین به سوریه منتقل و به تحریرالشام پیوستند.

هیئت تحریر الشام در هفته‌های اخیر حملات خود را علیه نیرو‌های دولتی سوریه در مناطق مختلف، از جمله حلب، افزایش داده است. به عنوان مثال، در اوت ۲۰۲۳، هفت عضو این گروه در حمله نیرو‌های دولتی سوریه در حلب کشته شدند. اسرائیل نیز همچنان حملات هوایی به مواضع نیرو‌های محورمقاومت در سوریه را ادامه داد تا از گسترش نفوذ مقاومت در نزدیکی مرز‌های خود جلوگیری کند.

چه آنکه حسن عبدالغنی، از فرماندهان ارشد تحریر الشام روز گذشته گفت «پس از رصد تجمعات نیرو‌های سوریه، عملیات بازدارندگی تجاوز را اعلام می‌کنیم. هدف این عملیات نظامی، درهم‌شکستن طرح‌های ارتش سوریه از طریق وارد کردن ضربه پیش‌دستانه و حساب‌شده به مواضع شبه‌نظامیان است.»

کارشناسان می‌گویند که در حال حاضر، سوریه به چهار بخش مختلف تقسیم شده که یا تحت کنترل بشار اسد هستند یا گروه‌های مسلح مختلف و نهاد‌های خودخوانده با ایدئولوژی‌ها و وابستگی‌های متفاوت بر آنها تسلط دارند. تحرکات نظامی فعلی در سوریه بی ارتباط با نقش کشور‌های همسایه سوریه هم نیست.

در سال ۲۰۱۷، ترکیه که مخالف دولت سوریه بود، همراه با متحدان سوریه یعنی روسیه و ایران، در مذاکراتی در آستانه، پایتخت قزاقستان، به توافقی برای ایجاد مناطق کاهش تنش از جمله ادلب دست یافتند. هدف از این توافق، کاهش شدت درگیری‌ها بود. در سال بعد، روسیه و ترکیه برای ایجاد یک منطقه حائل غیرنظامی در استان ادلب به توافق رسیدند تا نیرو‌های دولتی را از شورشیان مستقر در این منطقه جدا کنند.

ترکیه در سال ۲۰۱۷ گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت خود را زیر عنوان «ارتش ملی سوریه» گرد هم آورد. این گروه‌ها پیش از آن به نام ارتش آزاد سوریه شناخته می‌شدند. ارتش ملی سوریه شامل گروه‌هایی است که مستقیماً با ارتش یا سازمان اطلاعات ترکیه در ارتباط هستند، مانند تیپ سلطان مراد، و همچنین گروه‌هایی که با اخوان المسلمین و قطر پیوند دارند.

باید دید در روز‌های آینده نیرو‌های دولتی سوریه خواهند توانست از پیشروی نیرو‌های تحریرالشام به حلب جلوگیری کنند یا نه؟ اخبار تایید نشده حاکی از آن است که شورشیان در چند کیلومتری حلب هستند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->